“DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ VE DARBELER” KONULU PANEL DÜZENLENDİ.

“DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ VE DARBELER” KONULU PANEL DÜZENLENDİ.

09.12.2016 936

Anadolu imam hatip liselerinde geçmiş yıllarda uygulanan ve öğrencilerimizin coşkuyla beklediği,  2016-2017 “Genç Fikirler” Öğrenci Oturumları başladı. İlki düzenlenen panelde 11/B sınıfı öğrencilerinden Ayşe GÜLTEKİN moderatörlüğünde konuşmacı olarak Ayşenur DİNMEZ ve Fatmanur ERDOĞMUŞ tarafından “Demokrasi Kültürü ve Darbeler” teması işlendi.

Bu yılki oturumlarda 15 Temmuz 2016 tarihinde planlanan hain darbe girişimine karşı milletimizin gösterdiği şanlı direnişi konuşmak ve millî bir bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen bu etkinliklerle öğrencilerimizin sosyal, kültürel, mesleki, ahlaki, bilimsel ve edebi yönden gelişmeleri; tarih şuuruyla geleceğe hazırlanmaları; öz güven ve sorumluluk sahibi, eleştirel düşünebilen, entelektüel ve üretken bireyler olarak yetişmeleri amaçlanıyor.

Öğrencilerimizin büyük bir heyecanla katıldığı panelde öğrencilerimiz, danışman öğretmenleri rehberliğinde, seçtikleri konu ile ilgili fikir ve düşüncelerini, tespit ettikleri sorun ve çözüm önerilerini içeren bildirilerini hazırladılar; öğretmen, öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı oturumlar, öğrencilerimiz tarafından ilgiyle takip edildi. Panel soru-cevap bölümü ile sona ermiştir.

Öğrencilerimizi rehberlik eden Hasan ERKAN hocamıza teşekkür ediyoruz.