KUR´AN-I KERİM GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA ÖĞRENCİMİZ  BİRİNCİ OLDU

KUR´AN-I KERİM GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA ÖĞRENCİMİZ BİRİNCİ OLDU

10.03.2017 944

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü önderliğinde Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde 09/03/2017 Perşembe günü saat 10.00’da ilimiz Anadolu İmam Hatip Liselerindeki kız öğrenciler arasında “Genç Nidâ” Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” gerçekleştirildi.

Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdiresi Fahriye ÖZKAN programın açış konuşmasında “An olmuyor ki bir gazetede, televizyonda veya internetteki haber sitelerinde Kur’an-ı Kerim’den etkilenip Müslüman olanların sayısı her geçen gün artmasın. Sadece bir ayeti bile duyarak kendisine ayrı bir huzurun verdiğini ifade edip İslamiyet’i kabul eden binlerce örnek vardır. Rabbim insanoğluna kendisiyle konuşması, irtibatı kesmemesi için öyle mucizevi kutsal bir emanet gönderdi ki bizim ona sımsıkı sarılmamız asla onu bırakmamız gerekmektedir. 610 yılından itibaren peyder pey vahiy olarak indirilen ve peygamber efendimiz vefat etmeden önce tamamlanan Kur’an-ı Kerim bugüne kadar değil bir harfi bir harekesi bile değişmeden günümüze kadar ulaşmıştır. Rabbime şükürler olsun. İnşallah bundan sonra da kıyamete kadar Kur’an-ı Kerim okuyan özellikle gençlerimiz sayesinde emanetimiz korunacaktır. Burada toplanan mümin kardeşlerimiz bunun en güzel göstergesidir. Hepinizden Allah razı olsun. Böyle bir programda bizleri yalnız bırakmadığınız destek olduğunuz için ayrı ayrı tüm davetlilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Sevgili misafirler, programımızdaki asıl amaç meselenin yarışmak değil, Peygamber efendimizin ‘’Kur’an-ı sesinizle güzelleştirin ‘’ hadisi şerifinde buyurduğuna binaen imam hatip liseli öğrencileri arasında bir heyecan ve tatlı bir rekabet oluşturulmasını sağlayarak Kur’an-ı Kerim’ i en doğru şekilde, güzel bir sada ile okunmasını teşvik etmek olduğunu belirtmek isterim. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.

Yarışmamıza jüri olarak katılan kıymetli jüri üyelerimize teşekkür eder, kendilerine kolaylıklar dilerim. Zira yarışmaya katılan öğrencilerimiz zaten kendi okullarında başarılı öğrenciler elbette ki değerlendirme konusunda jüri üyelerimiz zorlanacaktır.

Programımıza yaptıkları katkılardan dolayı Genç Kitabevi, Kuyumcu Rauf, Yunus Emre Hac Malzemeleri, Hafızoğlu Sarraf, Yıldırımlar Giyim, Hafızoğulları Sarrafiye ve Elif Eşarp’ a teşekkür eder, hayırlarının kabul olmasını temenni ederim. Yarışmamıza iştirak eden kıymetli misafirlerimiz hepiniz tekrar hoş geldiniz, teşekkür eder saygılar sunarım.” dedi.

Yarışmaya katılan öğrenciler, Kur´an-ı Kerim okuma performanslarını seçici kurul önünde sergiledi. Seçici kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda Genç Nida Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında, Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ruveyda TOSUNTAŞ birinci, Ermenek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif DEMİRCAN ikinci, 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fadime Betül DEMİCİ ise üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyelerin verilmesi ile program sona erdi.

Yarışmayı birincilikle tamamlayan okulumuz 10-A sınıfı öğrencisi Ruveyda TOSUNTAŞ ’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

10-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-201710-03-2017