Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

17.09.2016 4000

Okulumuz Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde ek bina olarak eğitim vermekte iken Milli Eğitim Bakanlığı  Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´nün 04/02/2016 tarihli oluru ile "Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi" adını alarak müstakil müdürlük haline gelmiştir. Karaman Valiliği´nin 10/08/2016 tarihli oluru ile okulumuzun adı "Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak değiştirilmiştir.

Ahmet Necati YENİEL

1937 yılında Karaman’ın Sinci Köyü’nde doğdu. Babası 1331 doğumlu Mevlüt Yeniel, bununda babası Talip ağadır. Anadan dedesi Karaman’ın Karalgazi Köyü’nden Molla Mustafa’dır ki, Çelikzâde Mehmet Vehbi’nin talebelerindendi. 1959 yılında Konya İmam Hatip Okulu’ndan mezun oldu. Askerliğinin ardından 1966 yılında Konya Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır İmam Hatip Okulu meslek dersleri öğretmenliğine tayin edildi. 1975’de Millî Eğitim Bakanlığı’nca burslu olarak 10 ay süre ile Bağdat İlahiyat Fakültesi’ne gönderildi. Bağdat dönüşü çok sevdiği aslî görevi öğretmenliğe Karaman İmam Hatip Lisesi’nde devam etti. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hizmet içi eğitim kurslarına katıldı ve Karaman İmam Hatip Lisesi’nden emekli oldu.

ESERLERİ: Sünen-i Ebû Dâvud (17 cilt) eserinin terceme ve şerhi, Mü´minlere Nidâlar (Ahmed Fethullah Câmi‘) tercemesi